Minggu, 02 Oktober 2011

Explaination Text HOW CHOCOLATE IS MADE

,
HOW CHOCOLATE IS MADE

Have we wondered how we get chocolate from? Well this time we will enter the amazing world of chocolate so we can understand exactly we are eating.
Chocolate starts a tree called cacao tree. This tree grows in equatorial regions, especially in place such as South America, Africa, and Indonesia. The cacao tree produces a fruit about the size of a small pine apple. In side the fruits are the tree's seeds. They are also known as coco beans.
Next, the beans are fermented for about a week, dried in the sun. After that they are shipped to the chocolate maker. The chocolate maker starts by roasting the beans to bring out the flavour. Different beans from different places have different qualities and flavour. So they are often shorted and blended to produce a distinctive mix.
The next process is winnowing. The roasted beans are winnowed to remove the meat nib of the cacao bean from its shell. Then the nibs are blended. The blended nibs are ground to make it a liquid. The liquid is called chocolate liquor. It tastes bitter.
All seeds contain some amount of fat and cacao beans are not different. However, cacao beans are half fat, which is why the ground nibs from liquid. It is pure bitter chocolate.

Name           : Dian Apriyani
Class            : XII IPA 1








BAGAIMANA COKLAT DIBUAT
Apakah kita bertanya-tanya bagaimana kita mendapatkan cokelat dari? Nah kali ini kita akan memasuki dunia yang menakjubkan dari cokelat sehingga kita dapat memahami apa yang kita makan.
Cokelat dimulai sebuah pohon yang disebut pohon kakao. Pohon ini tumbuh di daerah khatulistiwa, terutama di tempat seperti Amerika Selatan, Afrika, dan Indonesia. Pohon kakao menghasilkan buah seukuran sebuah apel pinus kecil. Di samping buah bibit pohon. Mereka juga dikenal sebagai kacang coco.
Selanjutnya, biji kopi difermentasi selama sekitar satu minggu, dikeringkan di bawah sinar matahari. Setelah itu mereka dikirim ke pembuat cokelat. Parapembuat cokelat dimulai dengan memanggang kacang untuk membawa keluarrasa. Biji berbeda dari tempat yang berbeda memiliki kualitas yang berbeda danrasa. Jadi mereka sering korsleting dan dicampur untuk menghasilkan campurankhas.
Proses selanjutnya adalah menampi. Kacang panggang yang menanam untuk menghapus pena daging biji kakao dari cangkangnya. Kemudian biji dicampur.Para biji yang digiling dicampur untuk membuat cairan. Cairan ini disebut chocolate liquor. Rasanya pahit. Semua biji mengandung beberapa jumlah lemak dan biji kakao tidak berbeda.Namun, biji kakao setengah lemak, yang mengapa biji tanah dari cairan. Iniadalah cokelat pahit murni.

0 komentar to “Explaination Text HOW CHOCOLATE IS MADE”

Posting Komentar